e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Θερμή υποδοχή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Bukoba της Τανζανίας


Την 11η Οκτωβρίου, τέταρτη μέρα της Ποιμαντικής επισκέψεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, ο Μακαριώτατος, τη συνοδείᾳ του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου και του Έλληνα Βουλευτοὺ Δράμας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη, Προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), επεσκέφθη αεροπορικώς την πόλη της Μπουκόμπα, η οποία υπήρξε έδρα της ομωνύμου Επισκοπής, πριν την ανύψωση της σε Μητρόπολη και την μεταφορά της έδρας της Μητροπόλεως στην Μουάνζα.

Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται ο Μακαριώτατος την Μπουκόμπα, όπου οι πιστοί τού επεφύλαξαν θερμὴ υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Mε την ομιλία του ο Μακαριώτατος παρηγόρησε το πιστό λαό του Θεού, ο οποίος πρόσφατα δοκιμάστηκε από δυνατό σεισμό 5,8 Ρίχτερ, εμπνέοντάς τους να έχουν ελπίδα στον Θεό και να είναι αφοσιωμένοι με αγάπη στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μεταξύ των πιστών, με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Μακαριώτατος χαιρέτισε και 4 αποφοίτους της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος», οι οποίοι βοηθούν τον οικείο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο στις κατηχήσεις και πρόκειται να ιερωθούν.

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε τον Νομάρχη της περιοχής κ. SALUM M. KIJUU, στον οποίο εξέφρασε έμπρακτα την συμπαράσταση και συμπάθειά του για τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό που άφησε πίσω του 17 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και σωρούς συντριμμάτων, προσφέροντας διά του Μητροπολίτου υλική βοήθεια με τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα. 

-->

Ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών στο Φανάρι

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
Ἐκκλησιαστικαί εἰδήσεις
Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν: Τόν Ἐξοχ. κ. Ἰωάννην Ἀμανατίδην, Ὑφυπουργόν Ἐξωτερικῶν τῆς Ἑλλάδος, μετά τοῦ Ἐντιμ. κ. Μιχαήλ Κοκκίνου, ἐπικεφαλῆς τῆς Γεν. Γραμματείας Ἀποδήμου Ἑλληνισμοῦ

[Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ fb ΑΝΑΦΕΡΕΙ:]

Επίσκεψη στο Φανάρι πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Ο κ. Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλη Κόκκινο έγινε δεκτός από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Εκτεταμένες πτώσεις δέντρων στο Μπανάτο από την ολιγόλεπτη κακοκαιρία [2ο μέρος]

Φωτορεπορτάζ: π. Παν. Καποδίστριας, δειλινό 11.10.2016


Εκτεταμένες πτώσεις δέντρων στο Μπανάτο από την ολιγόλεπτη κακοκαιρία [1ο μέρος]

Κράτησε το ξαφνικό μπουρίνι περίπου πέντε λεπτά περί τις 8.10 σήμερα το πρωί κι έκανε σοβαρές καταστροφές στο νησί. Εμείς εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου πληγήκαμε αρκούντως. 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το εγκλωβισμένο σπίτι του Εφημερίου της Ενορίας, όπου επέπεσε ένα τεράστιο πεύκο από το οικόπεδο του γείτονα, έκανε ήπιες υλικές μόνον ζημιές, ενώ συνεργείο της Πυροσβεστικής πασχίζει μέχρι τώρα (ώρα 10.15 π.μ.) να απελευθερώσει τον χώρο και να απεγκλωβίσει την οικογένεια.