e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Παρηγορητικός λόγος της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους για τις βιβλικές Πυρκαγιές της Ζακύνθου


Θερμό συλλυπητήριο γράμμα για την πρώτη φάση των φετινών καταστρεπτικών Πυρκαγιών της Ζακύνθου, απέστειλε η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, από 9ης Αυγούστου 2017. 

"Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω" επισημαίνουν χαρακτηριστικά: "... ο Κύριος, όστις εν τω ανεξιχνιάστω σχεδίω της φιλοτέκνου αγάπης Αυτού γνωρίζει να εξάγη και εκ των ακανθών ρόδα, πιστεύομεν ότι και εν τη παρούση οδυνηρά δοκιμασία εκ της τέφρας του πυρός αγαθόν τι προγραμματίζει να εξέλθη διά την Ιεράν Υμών Μητρόπολιν." 

Και η επιστολή καταλήγει με λόγο συμπάθειας: "Ως μέλη του αυτού κοινού Σώματος του Χριστού, Σεβασμιώτατε, συλλυπούμεθα εκ καρδίας Υμίν και τω υφ' Υμάς ευσεβεί ποιμνίω διά την επισυμβάσαν πυρκαϊάν, και διαπύρως ευχόμεθα πάντοτε την ευλογίαν του Κυρίου και την σκέπην της Κυρίας Θεοτόκου, ώστε η Ιερά Υμών Μητρόπολις, πρεσβείαις του εν Αγίοις πατρός ημών Διονυσίου, να συνεχίση εις ευνοϊκωτέρας συνθήκας απρόσκοπτον την πνευματική πορείας Αυτής, εις δόξαν του Τριαδικού Θεού ημών. [...]".

Δεν υπάρχουν σχόλια: