e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Αρχιερατική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ζακύνθου για το ιστορικό ΟΧΙ του '40














Σήμερα, 28η Οκτωβρίου 2017, ημέρα της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του 1940, με την ανατολή του ηλίου, έγινε έπαρση της σημαίας στο ιστορικό φρούριο της πόλης της Ζακύνθου και η Φιλαρμονική του Δήμου περιήλθε τις πλατείες και τις οδούς, παιανίζοντας εμβατήρια. 

Στις 10.30 π.μ. τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων, πανηγυρική Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Επικεφαλής των Αρχών ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής του νησιού μας κ. Σταύρος Κοντονής. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του Γυμνασίου Λιθακιάς κ. Νίκος Γαρδέλης, εστιάζοντας στα επίκαιρα μηνύματα του Έπους του 1940 και παράλληλα βάζοντας ερωτήματα προβληματισμού γα το χθες και το σήμερα. 

Ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών του νησιού μπροστά από το Διοικητήριο. 

[πηγή: εφημερίδα ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: