e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεδρίαση της Oργανωτικής Επιτροπής για το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού στον Πύργο Ηλείας (2-4.11.2018)


Συνήλθε χθες, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, στα Γραφεία της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Σεβ.  Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Οργανωτική Επιτροπή του επερχομένου Γ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου για Θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο θα λάβει χώρα από 2 έως και 4 Νοεμβρίου 2018 στον Πύργο της Ηλείας, προκειμένου να εγκρίνει το τελικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου και των λοιπών Εκδηλώσεων, να οριστικοποιήσει τον κατάλογο των Ομιλητών και να εξετάσει τα λοιπά ζητήματα περί της οργανώσεως, φιλοξενίας, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων στο εν λόγω Συνέδριο. 

Το θέμα του Συνεδρίου θα είναι «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΗΛΕΙΑ» και έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν σε αυτό οι ορισθέντες από τις Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος κληρικοί και λαϊκοί Εκπρόσωποι τους για θέματα αναπτύξεως του λεγομένου Θρησκευτικού Τουρισμού. Ήδη, έχουν δηλώσει την συμμετοχή και παρουσία τους στο ως άνω Συνέδριο Εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κύπρου, της Εκκλησίας της Κρήτης, των Ι. Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου  και της Ι. Νήσου της Πάτμου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και  των Ελληνικών Ταξιδιωτικών Οργανισμών.
   
Η Οργανωτική Επιτροπή, κατόπιν Έγκρίσεως και Αποφάσεως της Ι. Συνόδου, απαρτίζεται από τους κάτωθι : 1) κ. Γεώργιο Κούρτη, Πρόεδρο του Eλεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., ΠΡΟΕΔΡΟΝ,  2) Αρχιμ.  Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Μέλος, 3) Αρχιμ. Δαμασκηνό Πετράκο, Μέλος, 4) Πρωτ. κ. Ηλία Παπαγγελή, Μέλος, 5) Ελλογιμώτατο κ. Θεόδωρο Πιτταρά, Μέλος,   6) κ. Χρήστο Πετρέα, Μέλος, 7) κ. Γεράσιμο Ζαχαρόπουλο, Μέλος, 8) κ. Ξανθή Σβούκα, Μέλος και Γραμματέα τον κ. Ἀθανάσιο Ραφτόπουλο, με βοηθούς α) τον π. Παντελεήμονα Παπαηλιού και β) τον κ. Ἰωάννην Τσιώρη. 
Μετά το τέλος της συναντήσεως η Οργανωτική Επιτροπή αφού ενέκρινε το Τελικό Πρόγραμμα και τον Κατάλογο των Εισηγητών και Ομιλητών, αποφάσισε να μεταβεί στο χώρο πραγματοποιήσεως του Συνεδρίου την Τρίτη 23 Οκτωβρίου για να επιβλέψει τα της εκεί οργανώσεως και προετοιμασίας. 
Οι δαπάνες του Γ΄ Πανελλήνιου  Συνεδρίου που αφορούν τα των χώρων συνεδριάσεων, φιλοξενίας και διατροφής θα καλυφθούν από χορηγίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας, του Δήμου Πύργου και του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: