e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Το Τροπάριο της Κασσιανής, ποιηθέν υπό Παναγιώτου Μαρίνου, σε ύφος κρητοζακύνθιο 18ου αιώνα [video]


Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Το Εκκλησιαστικό Φωνητικό Σύνολο "Θ. Κουρκουμέλης Κοθρής" αποδίδει το Δοξαστικό των Αποστίχων του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης κατά το ιδιότυπο κρητοζακύνθιο ύφος της εκκλησιαστικής μουσικής του 18ου αιώνα, τονισμένο -κατόπιν σχετικής ερεύνης- υπό του Παναγιώτου Μαρίνου, Λαμπαδαρίου της Αυτοκρατορικής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου.

Την αποτύπωση έκανε ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός ΙΟΝΙΑΝ, τον δε εισαγωγικό σχολιασμό πραγματοποιεί ο κ. Ευστάθιος Μακρής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Δημοσιοποιούμε ακολούθως τη σχετική μαγνητοσκόπηση, συγχαίροντας θερμά τον άξιο μελετητή και συνθέτη της εντόπιας εκκλησιαστικής μουσικής κ. Μαρίνο, ο οποίος -σε πείσμα του περιρρέοντος πολιτισμικού φθινοπώρου- επιμένει και υπομένει ανοιξιάτικα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: