e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Τρεις Άγιοι Μάρτυρες θα τιμηθούν στο Μπανάτο Ζακύνθου: Θεόφιλος, Παρασκευή, Παντελεήμων (24, 26, 27.7.2019)


Πληροφορούμε τους Ενορίτες μας ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε στην Ενορία μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, τρεις Ευχαριστιακές Συνάξεις προς τιμήν τριών Αγίων Μαρτύρων, των οποίων Εικόνισμα θα προταθεί για προσκύνημα. 

Πιο συγκεκριμένα:

α) Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΘΕΟΦΙΛΟΥ του Ζακυνθίου, στον Ναό της Παναγούλας, όπου υπάρχει καθέδρα με την Εικόνα του 18χρονου ζακυνθινόπουλου, που μαρτύρησε για την πίστη του στη Χίο, με τον διά πυράς θάνατο, το 1635.

β) Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, θα τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, στον Ναό της Φανερωμένης, όπου μια οικογένεια του Μπανάτου θα φέρει από την οικία της Εικόνισμα της Αγίας για εκκλησιασμό και προσκύνημα.

γ) Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019, θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, στον Ναό της Φανερωμένης, όπου μια ευσεβής Οικογένεια αφιέρωσε Εικόνισμα του Ιαματικού Αγίου, δέηση υπέρ υγείας των μελών της. 
     Στο τέλος θα γίνει Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, αναθυμούμενοι ότι στις 27 Ιουλίου  2001 ο Αρχιεπίσκοπος Ποιητής βρέθηκε στην Ενορία μας και φιλοξενήθηκε στο πρεσβυτέριο.

Σημειωτέον ότι και στις τρεις περιπτώσεις θα γίνουν αντίστοιχες Αρτοκλασίες, ο δε θεολόγος κ. Σταμάτιος Ζούλας θα κάνει τις σχετικές ομιλίες!

Αρχή της κάθε θείας Λειτουργίας: 8.30 π.μ. Απόλυση: 9.45 π.μ.

Όσοι φιλέορτοι και φιλάγιοι, καλοδεχούμενοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: