e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Πρωτοχρονιά 2020 στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου Ηλείας


“Καινούριος χρόνος πάλι ανέτειλε, λάμπει ο σκοτισμένος ουρανός, 
μ’ ελπίδες ο Θεός να τον χρυσώνει και να’ ναι ευτυχισμένος και καλός.” 
                          
Μέσα στην μυσταγωγική, πανευφρόσυνη, αλλά και χαροποιό περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, κατά την οποία «οι Ουρανοί αγάλλονται και χαίρει η φύσις όλη», στον ανθοστόλιστο Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με ιεροπρέπεια αλλά και εκκλησιαστική ευταξία, εορτάστηκαν η Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, (η οποία συνδέει τις δύο μεγάλες και λαμπρές Δεσποτικές εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων), καθώς επίσης και η μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος, του προστάτου των πτωχών, ο οποίος φέρνει ευλογίες και όχι παιγνίδια. Δεν είναι ο άγιος του εμπορίου, αλλά ο Άγιος του Παραδείσου! Ο Άγιος Βασίλειος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του νοητού στερεώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που έλαμψε τον 4ο αιώνα μ.Χ. και εξακολουθεί να λάμπει, να φωτίζει και να μιλά στις καρδιές όλων εκείνων που ζητούν τις πρεσβείες του και μελετούν τα ιερά συγγράμματά Του. 

Στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, με αισθήματα χαράς και αγαλλιάσεως, επί τη ανατολή του Νέου ενιαυτού της Χρηστότητος του Κυρίου Σωτηρίου Έτους 2020, αφού αναγνώσθηκε το Πρωτοχρονιάτικο  μήνυμα του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού και δόθηκαν τα διοριστήρια γράμματα στους Εκκλησιαστικούς μας Επιτρόπους, ευλογήθηκε η Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας, υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα, ενώ διανεμήθηκαν επίσης εις τους Εκκλησιαζομένους και τα Ημερολόγια-Εγκόλπια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για το Νέο έτος.

Κατά την εορταστική αυτή Πρωτοχρονιάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη,  παρά το ψύχος υπήρξε αθρόα η προσέλευση των ευλαβών και φιλακόλουθων Χριστιανών της Ενορίας, οι οποίοι, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ μεγάλη ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με την Θεία Λειτουργία, ως πιστά μέλη της ίδιας πνευματικής οικογένειας, εδόξασαν και ευχαρίστησαν από κοινού τον Φιλάνθρωπο Τριαδικό Θεόν, για την ανατολή του Νέου Σωτηρίου έτους 2020, προσευχόμενοι για την ανάκαμψη της χώρας μας, από τα πνευματικά, ηθικά και οικονομικά προβλήματα που μας βασανίζουν, ανταλλάσσοντας παράλληλα θερμές ευχές για το Νέο έτος, καλλιεργώντας έτσι την μεταξύ τους ενότητα, αλληλεγγύη και την εν Κυρίω Αγάπη!

Ας είναι το νέο έτος δημιουργικό, χαρούμενο, ευκαιρία και αφορμή επανεκκίνησης στην ζωή μας! Ας εργαστούμε την νέα χρονιά, με κατάλληλες προϋποθέσεις, με υγιείς και αγνές προθέσεις καθώς επίσης και με Θεάρεστη προοπτική. Χρόνια Πολλά, Σωτήριο, Ειρηνικό και Ευλογημένο το 2020 μ.Χ.!

Εκ του Ιερού Ναού
Δεν υπάρχουν σχόλια: