e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΟΧΙ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στην «αδελφική συνάντηση» του Αμμάν


Παρατίθεται σε ελληνική μετάφραση αυτολεξεί η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας, με την οποία γνωστοποιείται η απόφασή της να μην συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας στην «αδελφική συνάντηση» στο Αμμάν της Ιορδανίας.


Ανακοίνωση από το Γραφείο της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για συμμετοχή στη συνάντηση στο Αμμάν της Ιορδανίας

21 Φεβρουαρίου 2020, Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Σε σχέση με τις επιστολές που έλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, με τις οποίες προσκαλούνται οι Προκαθήμενοι και οι Αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να παρευρεθούν σε αδελφική συνάθροιση στο Αμμάν της Ιορδανίας, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Πατριαρχείο Βουλγαρίας ανακοινώνει ότι αποφεύγει να συμμετάσχει στην παραπάνω συνάντηση και κατά συνέπεια δεν θα αποστείλει αντιπροσώπους της στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την προσωπική αδελφική αγάπη της για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ και το βαθύ σεβασμό της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - τον φύλακα του ζωοποιού Τάφου του Κυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: