e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ευχαριστιακή Σύναξη στη Μονή Αγ. Γεωργίου και τους Τάφους των Κοζάκων Ουκρανίας [video - photos]


Σήμερα, Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 21 Ιουνίου 2020, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προέστη της Θείας Λειτουργίας στη Μονή του Αγίου Γεωργίου και στους Τάφους των Κοζάκων (χωριό Πλυσαβίβα, περιοχή Ραντβίλιβ), συμπαραστατούμενος από ευάριθμους Αρχιερείς και πολλούς κληρικούς. 
     Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας απέδωσε το δικαίωμα του φέρειν μίτρα στον προϊστάμενο του καθεδρικού της Αναστάσεως και γραμματέα Τύπου της Επισκοπής Ρίβνε π. Βασίλ Ρουντνίτσκι.
     Μετά τη λειτουργία, ο Μακαριώτατος του τέλεσε Μνημόσυνο για την ειρήνη των ψυχών των πεσόντων Ουκρανών Κοζάκων και των νεότερων Ουκρανών ηρώων που πέθαναν για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, συμμετείχε μάλιστα στην επίσημη πομπή στο μνημείο των ηρώων της Μάχης της Βρέστης, όπου ευλαβικά κατέθεσε άνθη.
     Στο τέλος της απόδοσης τιμής στη μνήμη των Ουκρανικών Κοζάκων και των νεότερων ηρώων, όλοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο της Ουκρανίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: