e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Συγχαρητήριο Γράμμα Αρχιεπισκόπου Κύπρου για την 2η επέτειο από την Ενωτική Σύνοδο του Κιέβου


Θερμό συγχαρητήριο Γράμμα απέστειλε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ στον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο επί τη ευλογητή συμπληρώσει δύο ετών από την εν Κιέβω Ενωτική Σύνοδο (2018), η οποία ίδρυσε τη νέα Εκκλησία της πολύπαθης αυτής χώρας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, μεταξύ άλλων, αναφέρει [ακολούθως ανεπίσημη μετάφραση]: 

"[...] Με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από την παράδοση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας, χαιρετίζω τον Προκαθήμενό της, τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και εύχομαι στον Κύριο να τον βοηθήσει να είναι άξιος της αποστολής του και να υπηρετήσει το κουρασμένο ποίμνιο της Ουκρανικής Εκκλησίας. 

Και εύχομαι, στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη της, να βρει έναν επιδέξιο ηγέτη που θα την οδηγήσει σε ένα ήσυχο καταφύγιο, υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου θα δυνηθεί να βρει με βεβαιότητα τον τρόπο σωτηρίας, έτσι ώστε κάθε μέρα σε αυτή τη χώρα να είναι μάρτυρας της Ορθοδοξίας, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια ενωμένη Ορθοδοξία, μια Ορθοδοξία που θα διακονεί τους Χριστιανούς, στο κέντρο της οποίας θα είναι ο Χριστός, και εμείς, όλοι οι Ορθόδοξοι, θα είμαστε μέλη αυτής της όμορφης Εκκλησίας, ανεξάρτητα από τον κόσμο που είμαστε. [...]"

Вітання Архієпископа Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостома

15 Грудня 2020

З нагоди виповнення двох років від дня надання Томосу про Автокефалію Вселенським Патріархатом Церкві України я вітаю її Предстоятеля, Блаженнійшого Митрополита Київського владику Епіфанія і бажаю, щоби Господь допомагав йому бути гідним своєї місії і служити змученій пастві Української Церкви, яка справді багато страждала упродовж багатьох десятиліть. І бажаю, щоби в особі Блаженнійшого владики Епіфанія вона знайшла вмілого очільника, який повів би її до тихого пристановища, щоби під орудою Блаженнійшого вона могла впевнено долати шлях спасіння, з тим, щоби у цій країні кожен день був свідченням Православ’я, тому що така воля Божа.

Лише у такий спосіб ми зможемо отримати Православ’я об’єднане, Православ’я, яке служитиме християнському народові, у центрі якого буде Христос, і членами цієї гарної Церкви будемо ми, всі православні, у якому куточку світу ми не знаходилися б.

Многії літа бажаю Блаженнійшому!

Усього найкращого нехай дарує Бог і Українській Церкві, і йому особисто, але й усьому Православ’ю.

Δεν υπάρχουν σχόλια: