e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Αιφνίδια εκδημία Μητροπολίτου Πηλουσίου Νήφωνος


Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με βαθειά συγκίνηση και συνοχή καρδίας αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Νήφωνος. 

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, στην οικία του στο Πόρτ Σάιδ. 

Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συντετριμμένος, ετέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νήφωνος, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου. 

Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Μητροπολίτου Πηλουσίου θα τελεσθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στη Πατριαρχική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, προεξάρχοντος της Α. Θ. Μακαριότητος, ενώ η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου θα μεταφερθεί στην Ελλάδα όπου και θα ταφεί στην γενέτειρά του, στη Νίκαια Αττικής. 

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Πηλουσίου ωρίσθη, εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρίας, Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: