e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ρόιδο Ζακύνθου


Απόγευμα 10ης Ιουνίου 2020, στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου της κωμόπολης Ρόιδο (ή Αμπελόκηποι) Ζακύνθου, ο εόρτιος Εσπερινός τιμώντας την μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Απαγορεύεται από την κυβέρνηση η μετάδοση Θείας Κοινωνίας στο Βέλγιο


ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, 10.6.2020

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΒΕΛΓΙΟ. Η κυβέρνηση του Βελγίου επιτρέπει το άνοιγμα των ναών από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου για την τέλεση της Λατρείας με την παρουσία πιστών, πλην όμως απαγορεύει τη θεία Κοινωνία με τον τρόπο που μεταδίδεται σήμερα δια της κοινής λαβίδας, οπότε οι πιστοί θα μπορούν να παρευρίσκονται στη Λειτουργία, χωρίς όμως να μπορούν να κοινωνούν. Υπενθυμίζεται πως η ίδια απαγόρευση ισχύει για τη Γερμανία, την Αυστρία και κάποιες Περιφέρειες του Καναδά.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου Αθηναγόρας ενημέρωσε σχετικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο γι’ αυτήν την εξέλιξη.

Σε εγκύκλιό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης το Σάββατο 6 Ιουνίου αναγράφονται ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:

Στιγμές από τα Εσπέρια για τον "Άξιόν εστι" και τους Αγ. Βαρθολομαίο και Βαρνάβα στο Φανάρι


Ο Μ. Εσπερινός για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιόν Εστι” και για την εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα 

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Τετάρτη, 10 Ιουνίου, το απόγευμα, στον Π.Πατριαρχικό Ναό, στον Μ.Εσπερινό για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιόν Εστιν”, και για την εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά Του. 

Ένα καλαίσθητο έντυπο: "Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο"


"Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο" είναι ο τίτλος ενός καλαίσθητου εντύπου που κυκλοφόρησε σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο.

Ο Εσπερινός για τα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Φανάρι [live]


Πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Φανάρι, μάλιστα δε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και τοις Ονομαστηρίοις του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Χοροστατεί ο ίδιος. Λόγω του Κορωνοϊού η εν λόγω εορτή τελείται ανεπίσημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο χρόνια πολλά


Την Πέμπτη 11 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος γιορτάζει τα ονομαστήριά του επί τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα. Φέτος η κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα επιτρέψει σε πολλούς από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και αλλού οι οποίοι σεμνύνονται και τιμούν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη για να του ευχηθούν, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Ανάμεσά τους βέβαια και πολλοί ιεράρχες και ιερείς.

Ακροστιχίδα ευχών για τα Ονομαστήρια 2020 του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου


Ποίηση π. Παναγιώτη Καποδίστρια

ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΩι

Αναβολή ετησίου προσκυνήματος Βαρθολομαίου στην Καππαδοκία λόγω Covid-19


Ἐπειδή συνεχίζεται ὁ κίνδυνος ἀπό τήν πανδημίαν τοῦ κορωνοϊοῦ καί λόγῳ τῆς εὐθύνης διά τήν προστασίαν τῆς ὑγείας τῶν προσκυνητῶν, ἀπεφασίσθη τό ἐτήσιον προσκύνημα εἰς τήν Καππαδοκίαν νά μετατεθῇ εἰς εὐθετώτερον χρόνον ἐντός τοῦ τρέχοντος ἔτους καί περί τούτου θά ὑπάρξῃ ἐγκαίρως νεωτέρα ἀνακοίνωσις. 

 Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 10ῃ Ἰουνίου 2020 
 Ἐκ τῆς Μ. Πρωτοσυγκελλίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας


10.6.2020. Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος| Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την σημαντική συμβολή της Εκκλησίας σε όλα τα ζητήματα της πατρίδας εξήρε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.