e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Αρχιερατική Λειτουργία τιμώντας την Αγία Μαρίνα στο χωριό Φαγιάς της Ζακύνθου [photos]

Με λαμπρότητα, αν και με το αίσθημα αυτοσυγκράτησης έναντι των κινδύνων εκ της Πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (17.7.2021) η Αρχιερατική Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας Μαρίνης στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος χωρίου Φαγιάς Ζακύνθου, όπου εφημερεύει ο π. Ιωάννης Ρένεσης. Προέστη ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα προς τους συνεορταστές.
     Σημειωτέον ότι, ξανά εφέτος, απόψε το εσπέρας θα ψαλούν Παράκληση και τα Αναστάσιμα Εσπέρια ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ το γνωστό πανηγύρι, δηλαδή με ορχήστρες, χορούς και καθημένους σε τραπέζια, λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας της πατρίδας μας και τον περιρρέοντα φόβο της διαδόσεως του θανατηφόρου Covid-19. 
     [Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας και Γιάννης Κλάδης]



































































Δεν υπάρχουν σχόλια: