e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ο Κιέβου Επιφάνιος έδωσε κατευθύνσεις προς τον λαό για την Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου

Ως γνωστόν, η Ουκρανία, μέσω του Προέδρου της χώρας και της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας του τόπου, αναμένει τις επόμενες ημέρες τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για επίσημη Επίσκεψη. 

Ομιλώντας σήμερα, 19.8.2021, κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (με το ιουλιανό ημερολόγιο) ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, μεταξύ άλλων, ομίλησε για την Πατριαρχική Επίσκεψη, δίνοντας μάλιστα γενικές κατευθύνσεις προς το εκκλησίασμα της ημέρας. Είπε συγκεκριμένα:

" [...] Όπως ήδη γνωρίζετε, σε δύο ημέρες, αυτό το Σάββατο, περιμένουμε να έχουμε στον χρυσότρουλο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ μια συνάντηση  με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η επίσκεψή του στην Ουκρανία, η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου, θα ξεκινήσει με μια ευχαριστήρια προσευχή, την οποία θα κάνει ο Πατριάρχης, κατά τα ειωθότα, σε αυτήν την εκκλησία. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να συμμετάσχετε σε αυτήν την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 10 το πρωί.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα ασφαλείας, η είσοδος στο έδαφος της Μονής θα οργανωθεί μέσω ανιχνευτών μετάλλων, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Από τις 8 το πρωί η είσοδος στο μοναστήρι θα γίνει μέσω της πύλης κοντά στο κιβώριο πίσω από τον Καθεδρικό Ναό, που βλέπει προς το Υπουργείο Εξωτερικών και το τελεφερίκ. Παρακαλώ δώστε προσοχή σε αυτό.

Σας παροτρύνω επίσης να συμμετάσχετε στην κοινή προσευχή κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, 22 Αυγούστου, στο έδαφος της Αγίας Σοφίας και θα προεξάρχουν οι Προκαθήμενοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η μετάβαση στον καθεδρικό ναό θα πραγματοποιηθεί από τις 6 το πρωί. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στις ανακοινώσεις, στις σελίδες της Εκκλησίας μας στο διαδίκτυο. [...]"

[Επιμέλεια κειμένου: π. Π. Κ., με πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο της ΑΕΟ]


Δεν υπάρχουν σχόλια: