e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Α. Κατσανιώτη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, επίσημη επίσκεψη ο Υφυπουργός Εξωτερικῶν της Ελλάδος, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γ. Σουλτανοπούλου, καθώς και από συνεργάτες του.
    Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφ. Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, και την περί αυτόν αδελφότητα. Μετά από συζήτηση που είχαν με τον Καθηγούμενο στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής για θέματα αφορώντα τα τρέχοντα ζητήματα και τις δραστηριότητοτές της, καθώς και την επαναλειτουργία της, ξεναγήθηκαν στο Συνοδικό, τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοιτώνες των σπουδαστών, την ιστορική βιβλιοθήκη και στους λοιπούς χώρους της Σχολής.
    Κατά την παραμονή του στη Σχολή ο Υφυπουργός την χαρακτήρισε "λίκνο προβολής του πολιτισμού", ενημερώθηκε για την πλούσια και ένδοξη ιστορία της και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις δραστηριότητες που εκτελούνται σε αυτήν.








Δεν υπάρχουν σχόλια: