e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Άρχων Μέγας Ρήτωρ του Οικουμενικού Θρόνου ο Ανδρέας Δρακόπουλος

2 Νοεμβρίου 2021 | Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυξ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απένειμε το οφίκιο του Αρχοντα Μεγάλου Ρήτορος στον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η τελετή έγινε στο παρεκκλήσιο του Απ. Παύλου εντός της Αρχιεπισκοπής τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου όπου ο κ. Δρακόπουλος είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη.

Στο Πατριαρχικό Γράμμα αναγράφονται, ανάμεσα στα άλλα, και τα εξής: «Επειδή τοίνυν τοιούτοις αγαστοίς ευσεβείας και αρετής, ζηλωτής τε φιλοτιμίας και προς την Εκκλησίαν αφοσιώσεως, προτερήμασι κεκοσμημένος αποδέδεικται και ο Εντιμότατος κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, φιλευσεβώς και φιλογενώς πολυτίμους προσφέρων υπηρεσίας τω καθ’ ημάς Οικουμενικώ Θρόνω και τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής η Μετριότης ημών, επιβραβεύσαι βουλομένη την τοιαύτην αυτού αφοσίωσιν και προσήλωσιν, έγνω, κατ’ ιδίαν Πατριαρχικής αυτής φιλοτιμίαν και προαίρεσιν, απονείμαι αυτώ το οφφίκιον του Αρχοντος Μεγάλου Ρήτορος της καθ’ ημάς Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, της ει το οφφίκιον τούτο προχειρίσεως αυτού γενομένης ιδίοις ημών Πατριαρχικαίς χερσί, τη σήμερον, α Νοεμβρίου, βκα, εν τω Ιερώ Παρεκκλησίω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προχείρισε τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο Αρχοντα Μέγα Ρήτορα του Οικουμενικού Θρόνου. GOA/D.PANAGOS

Σε άλλο σημείο στο Πατριαρχικό Γράμμα αναφέρεται πως «εφ’ ώ και γράφοντες αποφαινόμεθα, ίνα ο εξονομασθείς Εντιμότατος κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος υπάρχη από του νυν και λέγηται Εντιμολογιώτατος Αρχων Μέγας Ρήτωρ της καθ’ ημάς Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, της προσηκούσης τω οφφικίω τούτω τιμής πάντοτε και παρά πάντων απολαύων τε και αξιούμενος.
Εν έτει σωτηρίω βκα, κατά μήνα Νοέμβριον (α΄)
Επινεμήσεως ΙΕ' 
Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, αποφαίνεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια: