e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος τίμησε τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο του Σύδνεϋ

Το Μετάλλιο του «Τάγματος των Φιλοχρίστων» απένειμε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο του Σύδνεϋ κ. Anthony Fisher, κατά τη διάρκεια επισήμου γεύματος που παρατέθηκε στην αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια τιμητική διάκριση η οποία απονεμήθηκε σε αναγνώριση της αγαστής και καρποφόρου συνεργασίας μεταξύ των Αρχιεπισκόπων των δύο τοπικών Εκκλησιών στην Αυστραλία, ενώ αντανακλά τους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης που συνδέουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ρώμης, όσο και το πνεύμα ειρήνης, αγάπης και αλληλοσεβασμού που συνδέει διαχρονικά τα εκκλησιαστικά τους πληρώματα στην πέμπτη ήπειρο.

Κατά την προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος εξέφρασε την ευχαριστία του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αντώνιο, διότι από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Αυστραλία έδειξε αγάπη και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Πολλές φορές, μάλιστα, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, έδρασαν από κοινού προς την Κυβέρνηση και προς άλλους παράγοντες, ούτως ώστε να υπάρξει αγαθό αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο. Τέτοια θέματα, για παράδειγμα, ήταν οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις εκτρώσεις, την ευθανασία και το απόρρητο της εξομολογήσεως, ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας κ.ά. Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας μετέφερε στον ομόλογό του τις ευχές και την αγάπη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και, με την ευκαιρία αυτή, τόνισε τη σημασία της ιστορικής επετείου συμπληρώσεως 30 ετών ευκλεούς Πατριαρχίας Του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος ευχαρίστησε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικώς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για τη συνεργασία και την αγάπη που δείχνει προς το πρόσωπό του και γενικώς προς τον Αυστραλιανό λαό. Ευχήθηκε για την ενότητα και την ειρήνη των Εκκλησιών και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τον Ποιμενάρχη της ελληνορθόδοξης Ομογένειας οδηγεί μόνο σε θετικά αποτελέσματα για το καλό της Αυστραλιανής κοινωνίας.

Παρόντες στο επίσημο δείπνο ήταν, από την πλευρά της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μελόης κ. Αιμιλιανός, Κυανέων κ. Ελπίδιος, Σινώπης κ. Σιλουανός και Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, οι Θεοφιλ. εψηφισμένοι Επίσκοποι Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, Κερασούντος κ. Ευμένιος και Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, ο Αρχιδιάκονος κ. Αθηναγόρας Καρακωνσταντάκης, καθώς επίσης ο κατά σάρκα αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, και η σύζυγός του Αικατερίνη, ενώ αντιστοίχως τον Αρχιεπίσκοπο Αντώνιο συνόδευαν ο Βοηθός του Επίσκοπος κ. Richard Umbers και ο π. Lewi Barakat, και οι επικεφαλής των Μαρωνιτών, Επίσκοπος κ. Antoine-Charbel Tarabay, των Χαλδαίων, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Amel Nona, και των Μελχιτών, Επίσκοπος κ. Robert Rabbat.




Δεν υπάρχουν σχόλια: