e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Πώς θα τιμήσει ο Αμερικής Ελπιδοφόρος τα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου [gr-en]


Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου στον ομώνυμο ιστορικό Ναό που βρίσκεται στο Midtown του Manhattan στις 11 Ιουνίου 2021. Ο Επίσκοπος Dean Wolfe, Προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Βαρθολομαίου, ευχαρίστως παραχώρησε την άδειά του στον Σεβασμιώτατο, προκειμένου να εορτασθεί το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 2021 στην Χαλκηδόνα με το ιουλιανό ημερολόγιο


Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος εορτάστηκε σήμερα (3.6.2021) το πρωί η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο.
     Της Θ. Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στην σλαβονική γλώσσα για τους πιστούς της περιοχής που ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Ενενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($95.000.000) συγκεντρώθηκαν για τον Αγιο Νικόλαο, Μανχάταν

3/6/2021 Επιμέλεια: Θεόδωρος Καλμούκος | Εθνικός Κήρυξ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($95.000.000) συγκεντρώθηκαν συνολικά για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, εκ των οποίων τα πενήντα πέντε από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Οργανισμός «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ο οποίος ως γνωστόν έχει επωμισθεί την ευθύνη αποπεράτωσης του Ναού του Αγίου Νικολάου.

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 2021 στην Προύσα με το ιουλιανό ημερολόγιο

Για την ιερή μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, με το ιουλιανό ημερολόγιο, σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ χοροστάτησε  στην Θεία Λειτουργία που έγινε στην έδρα του, την Προύσα, αφορώσα στο σλαβόφωνο και γεωργιανό ποίμνιο της περιοχής. Ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Ilia Jinjolava. 

Ο τελειομανής

«Δεν μπορούν όλοι να κατακτήσουν το τέλειο, είτε διότι υστερούν στον ζήλο είτε διότι στερούνται δυνάμεως» (άγιος Ιωάννης της Κλίμακος).

Συνήθης αιτία μελαγχολίας και φοβίας είναι η τελειομανία. Ο τελειομανής είναι ανικανοποίητος. Δεν χαίρεται για το καλό που πετυχαίνει ή συναντά στην ζωή του, διότι σκέφτεται το επόμενο βήμα ή ότι θα είναι δύσκολο να διατηρήσει την επιτυχία του. Ο τελειομανής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος από τον εαυτό του. Θεωρεί πως έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτό που δείχνει. Δεν είναι όμως ευχαριστημένος και από τους άλλους. Λειτουργεί στην προοπτική της κριτικής και της κατάκρισης. Οι άλλοι δεν του προσφέρουν αυτό που πιστεύει ότι δικαιούται. Οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του. Συγκρίνοντας τον εαυτό του μ’ αυτούς, νιώθει πάντοτε ότι υπερέχει. Κι ενώ ζει στην προοπτική αυτή, «βαριέται» από την πολλή τελειότητα. Παραδίδει τον εαυτό του στην ακηδία, διότι νιώθει πως δεν έχει κίνητρο να γίνει καλύτερος. Ο τελειομανής βάζει μεγάλους στόχους, διότι θεωρεί πως έχει δυνάμεις να πετύχει αυτό που ονειρεύεται. Ακόμη κι αν η ζωή τού προσφέρει αφορμές αυτογνωσίας και ρεαλισμού, διότι κανείς μας δεν πορεύεται μόνος του, αλλά οφείλει να λαμβάνει υπόψιν του το περιβάλλον, τον κόσμο, τον συνάνθρωπο, τις συνθήκες, καθώς ζούμε στην ιστορία και όχι στην φαντασία, ο τελειομανής θεωρεί πως δικαιούται τα όνειρά του να πραγματωθούν. Γι’  αυτό και ταλαιπωρεί και ταλαιπωρείται.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κάτω από το πλατάνι, στην Παναγία της Ίμβρου

Μοναδικές, διαφορετικές φωτο-στιγμές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην πλατεία, στην Παναγία της Ίμβρου, κάτω από το πλατάνι.