e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Προσκύνημα ευλαβικό στη Μονή Αγίου Ραφαήλ της Λέσβου


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο Ι-Π. Κ., 3.9.2021

Προσκύνημα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου της Λέσβου


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο Ι-Π. Κ., 3.9.2021

Ο Στ. Τσερπέλης για τα «Σεπτεμβριανά» του 1955 στην Πόλη

Ο Στέφανος Τσερπέλης προσφωνεί σε εκδήλωση, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο επισκέπτεται τακτικά. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤ. ΤΣΕΡΠΕΛΗ

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Η Δευτέρα πλησιάζει. Το ημερολόγιο θα δείχνει 6 Σεπτεμβρίου. Και η καρδιά του Στέφανου Τσερπέλη πάει να σπάσει. Γιατί ήταν η νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, που άρχισαν και συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα οι φόνοι, βιασμοί, λεηλασίες και ληστείες, σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους.

Ο Διονύσης Σέρρας σχολιάζει λυρικοσατιρικά τον επαναπατρισμό των αυτοπροσωπογραφιών Κουτούζη και Καντούνη

 

Επίκαιρες λυρικοσατιρικές ρίμες


ΣΗΜΑ 


Αντίδωρο μικρό, για δύο Αυτοπροσωπογραφίες

Παραδόθηκαν στη Ζάκυνθο αυτοπροσωπογραφίες των καλλιτεχνών ιερέων Κουτούζη και Καντούνη, με δωρεά Αθ. Μαρτίνου


Κείμενο - φωτογραφίες: π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (3.9.2021) η άφιξη και παράδοση στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων δύο μοναδικών αυτοπροσωπογραφιών των κορυφαίων Ιερέων, Αγιογράφων και Ζωγράφων της Ζακύνθου Νικολάου Κουτούζη και Νικολάου Καντούνη

Δήλωση Οικουμενικού Πατριάρχου για την εκδημία Μίκη Θεοδωράκη

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή τον θάνατο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και οικουμενικού Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση κατά τη διάρκεια των σημερινών εργασιών της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Κοιτώ την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου

Του Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου

Με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως (3 Σεπτεμβρίου)

Κοιτώ την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του οποίου σήμερα εορτάζουμε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων.
Σκέφτομαι πόσο ανόητοι γίνονται ορισμένοι σήμερα, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί, όταν ομιλούν για ομολογιακά φρονήματα και διωγμούς...

Συλλυπητήρια Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης κληροδότησε στον Ελληνισμό και στην Οικουμένη ευρύτερα μια ανεκτίμητη καλλιτεχνική, αλλά και πνευματική παρακαταθήκη, σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, δηλώνοντας βέβαιος πως οι απανταχού Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών της Αυστραλίας, δε θα αφήσουν αυτήν την παρακαταθήκη αναξιοποίητη.

Μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος κάνει μνεία στο εμβληματικό μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, στους αγώνες του για τα δημοκρατικά και πατριωτικά ιδεώδη, στη διαρκή υπεράσπιση της «μεγάλης ουτοπίας της ζωής» του, που ήταν η ενότητα του ελληνικού Έθνους, καθώς επίσης στη βαθιά αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη πίστη και στην υποστήριξή του προς τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «σύμβολα της Ελληνικής Ορθοδοξίας».

Επισυνάπτεται ολόκληρο το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας: