e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Πολιορκημένο Κίεβο: Β΄ Κυριακή Νηστειών 2022 στον χρυσότρουλο Καθεδρικό του Αγ. Μιχαήλ [video-photos]


Στο πολιορκημένο Κίεβο η ζωή και μάλιστα η λειτουργική - εκκλησιαστική ζωή συνεχίζει να υφίσταται, σε πείσμα της περιρρέουσας θανατίλας και της επίφοβης παρουσίας των ρώσων εισβολέων κύκλω της πρωτευούσης, ενώ μάλιστα απορφανίζουν ολόκληρη τη χώρα. 
    Σήμερα, Κυριακή Β΄ Νηστειών 2022 και του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ο χρυσότρουλος Ναός του Αγίου Μιχαήλ λειτουργήθηκε δεόντως, προεστώτος του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Κλήμεντος, του Αρχιεπισκόπου Τσερνιχίβ Ευστρατίου, του Αρχιεπισκόπου Βίσχοροντ Αγαπητού (Ηγουμένου του Αγ. Μιχαήλ) και του Επισκόπου  Khmelnytsky και Kamianets-Podhoodil
    Από κοινού ανέπεμψαν δεήσεις και ικεσίες εκ βαθέων για την απαλλαγή της χώρας τους από την απειλή των φονιάδων εισβολέων. Εκκλησιαζόμενοι δεν υπήρχαν, διά τον φόβον των βομβαρδισμών, ενώ παρέστησαν προσευχόμενοι στρατιώτες και αξιωματικοί, υπερασπιστές όλοι της Πατρίδας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

































Δεν υπάρχουν σχόλια: