e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Στη Μαριούπολη, οι Ρώσοι εισβολείς κατέστρεψαν το κτίριο διοίκησης της Μητροπόλεως Ντόνετσκ

15 Μαρτίου 2022

Στη Μαριούπολη, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν το κτίριο της επισκοπικής διοίκησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτό ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Ντόνετσκ και Μαριουπόλεως κ. Σέργιος.

«Οι Ρώσοι καταστρέφουν τα ουκρανικά ιερά. Στη Μητρόπολη Ντόνετσκ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, βοηθούσαμε καθημερινά άπορους. Τους κάναμε όλους χαρούμενους. Δυστυχώς η επισκοπική μας διοίκηση δεν υπάρχει πλέον. Σήμερα βλέπουμε τι έφερε στη χώρα μας η καταραμένη "ρωσική ειρήνη". Ξέρω ότι ο Θεός θα τιμωρήσει τους Ρώσους φασίστες για τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας. Κοντά στη διοίκηση της επισκοπής καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα σπίτια από αεροπορικές επιδρομές. Πολλά παιδιά και ενήλικες πέθαναν. Αιωνία η μνήμη στους μικρούς μάρτυρες και τους γονείς τους. Η καρδιά μου αιμορραγεί…», ανέφερε ο Μητροπολίτης στη σελίδα του στο Facebook.

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, ο Μητροπολίτης Σέργιος βρισκόταν σε ζώνη συνεχών βομβαρδισμών και βομβαρδισμών, με αποτέλεσμα να χάσει προσωρινά την ακοή του. Ο επίσκοπος αυτή τη στιγμή εξετάζεται από γιατρούς.

Πηγή: Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (PCU)



Δεν υπάρχουν σχόλια: