e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

24η μέρα πολιορκίας: Βόλτα Κώστα Ονισένκο στο ηλιόλουστο Κίεβο [video]

Διαφορετική η τηλε-μετάδοση του δημοσιογράφου Κώστα Ονισένκο σήμερα. Ευκαιρίας δοθείσης κάνει μια ηλιόλουστη βόλτα στο έρημο, αλλά πολιορκημένο, Κίεβο, μάλιστα δε στην Κάθοδο του Αγίου Ανδρέα, όπου δεσπόζει ο μνημειώδης Ναός του Πρωτοκλήτου Μαθητή του Χριστού, Ναός που πλέον έχει παραχωρηθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποτελώντας στο εξής την έδρα του ανασυσταθέντος Σταυροπηγίου του Φαναρίου. 

Η βόλτα του αγαπητού Κώστα καταδεικνύει ότι και μες από τις ταλαιπωρίες το ηθικό του ουκρανικού λαού είναι ακμαιότατο, ενώ "Sol lucet omnibus", που θα έλεγαν οι Λατίνοι.

Τη βόλτα Οσινένκο συνοδεύουμε με φωτογραφίες του π. Π. Καποδίστρια, από το ταξίδι του στα ίδια μέρη, τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο πριν τη μεγάλη Επανάσταση των Ουκρανών. 

ΙΔΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΝΙΣΕΚΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ π. Π.Ν.Κ. από το 2013:














Δεν υπάρχουν σχόλια: