e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Κυριακή Τυφλού 2022 στο Βανάτο Ζακύνθου, με Δέηση υπέρ φωτισμού των μαθητών στις Πανελλαδικές


Πρωί Κυριακή του Τυφλού, 29 Μαΐου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, έλαβε χώραν η κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη. Τον ιερουργό Εφημέριο πλαισίωσαν από το ψαλτήρι οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
        Όπως είχε ανακοινωθεί, πριν την απόλυση, έγινε ικετήριος προσευχή ενώπιον του θεομητορικού Εικονίσματος, υπέρ φωτισμού των μαθητών - υποψηφίων για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σε όλα τα παιδιά που εκκλησιάσθηκαν -σχεδόν όλα μάλιστα κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων- διανεμήθηκαν, ως ευλογίες, ξύλινα εικονίδια με αποτυπωμένη την μορφή του Αγίου Παϊσίου.
        Ομίλησε κατάλληλα ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας.











































Δεν υπάρχουν σχόλια: