e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Κατανυκτική Λιτανεία της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Φαγιάς Ζακύνθου [video-photos]


Με κάθε δυνατή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε απόψε, 17 Ιουλίου 2022, στο γραφικό και φιλοπρόοδο χωριό Φαγιάς Ζακύνθου η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας και του Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, προστάτιδος της περιοχής. 
        Προηγήθηκε Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την τιμώμενη Αγία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Έψαλαν, κατά το ζακύνθιο μουσικό ιδίωμα, οι Πρωτοψάλτες Νικόλαος Λειβαδάς και Διονύσιος Ρένεσης, συμπαραστατούμενοι από τους βοηθούς τους.
        Σημειωτέον ότι δεν πραγματοποιήθηκε λαϊκό πανηγύρι, με ορχήστρα, χορούς και φαγητά, διότι το χωριό πενθεί τον πρόωρο και αδόκητο χαμό ενός παλικαριού της Ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ZANTE TIMES:




















Δεν υπάρχουν σχόλια: