e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο του Βαλουκλή

Οδύνη ψυχής και πόνος καρδίας ήταν τα αισθήματα που κυρίευσαν όλους μας, κι εδώ στην πέμπτη ήπειρο, καθώς παρακολουθούσαμε τις πρώτες εικόνες από την καταστρεπτική πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του γηροκομείου και νοσοκομείου Βαλουκλή στην Πόλη. Την αγωνία μας για την τύχη των ηλικιωμένων, των ασθενών και του προσωπικού του φιλανθρωπικού ιδρύματος, γρήγορα τη διαδέχθηκε η ανακούφιση από την είδηση περί της έγκαιρης απομάκρυνσής τους. Και ύστερα, ήρθε σαν βάλσαμο η παρηγορητική και λυτρωτική διαβεβαίωση του Οικουμενικού μας Πατριάρχου ότι «θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία».

Γνωρίζοντας άριστα την ηγετική προσωπικότητα του Πατριάρχου μας, ο οποίος με αποφασιστικότητα και με αίσθημα πατρικής ευθύνης πηδαλιουχεί το σκάφος της Ορθοδόξου Εκκλησίας επί τρεις και πλέον δεκαετίες, είμαι βέβαιος ότι ο Παναγιώτατος θα αγωνιστεί για μία ακόμη φορά με αυτοθυσία, ώσπου να κατορθώσει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η πυρκαγιά στο σώμα του ιστορικού αυτού ευαγούς καθιδρύματος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Στον ευλογημένο τούτο αγώνα του στοργικού Πατριάρχου μας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας οφείλει να είναι παρούσα και ενεργά συμμετέχουσα· και θα είναι με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της.

Επικοινώνησα με τον Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε κ. Λάκη Βίγκα, ο οποίος με ενημέρωσε για την κατάσταση και μου εξέφρασε τον θαυμασμό του για την υποδειγματική αλληλεγγύη που υπήρξε μεταξύ των εργαζομένων, των ντόπιων πολιτών και των αρχών, που έσπευσαν να βοηθήσουν και να σώσουν κυριολεκτικά τους τροφίμους του Γηροκομείου. Εύχομαι ο Θεός να χαρίζει ελπίδα και δύναμη στους αδελφούς μας που δοκιμάζονται ετούτες τις κρίσιμες ώρες εξαιτίας της καταστροφής που υπέστη το φιλόξενο καταφύγιο όπου είχαν βρει περίθαλψη και φροντίδα. Είθε ο Θεός, επίσης, να ευλογεί τους εργαζόμενους, τα στελέχη των κρατικών υπηρεσιών και όλους όσοι συνέδραμαν στην έγκαιρη εκκένωση του φλεγόμενου κτιρίου και στη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητος και της ζωής όλων όσων ευρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: