e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Το Γενέθλιο της Θεοτόκου 2022 στο Βανάτο Ζακύνθου. Στο κέντρο της εορτής η "Βαρθαλαμιώτισσα"


Πρωί 8ης Σεπτεμβρίου 2022, εορτής των Γενεθλίων της Θεομήτορος, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, πραγματοποιήθηκε Ευχαριστιακή Σύναξη μετ' Αρτοκλασίας, συλλειτουργούντων του Εφημερίου π. Παναγιώτου Καποδίστρια και π. Ιωάννου Ρένεση, Εφημερίου Φαγιά και Δράκα.
    Στο κέντρο του Ναού έχει μεταφερθεί από οικία της Ενορίας κι έχει τεθεί σε προσκύνηση, μια παλαιά Εικόνα της Παναγίας, της καλουμένης "ΒΑΡΘΑΛΑΜΙΟΤΗCA".
        Έψαλαν οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας, δεινός ομιλητής και Μάστερ Θεολογίας, κήρυξε τον θείο λόγο, αποβλέποντας τιμητικά στο πανίερο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.










































Δεν υπάρχουν σχόλια: