e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Εορτή Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο με ονομαστήρια Μητροπολίτου

Η Ιερά Μητρόπολις Πριγκηποννήσων, χθες Τετάρτην, 26ην Οκτωβρίου, εώρτασε με πανηγυρική  λειτουργική συνάθροισι, την ιερά μνήμη του πολιούχου αυτής Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου εις τον φερώνυμο Μητροπολιτικό της Ναό της Πριγκήπου, ετίμησε δέ, ως κατ’ έτος, και τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης, προεξήρχε της πανηγύρεως εν μέσω πλήθους πιστών, χοροστατήσας κατά τον μετ’ αρτοκλασίας τελεσθέντα Εσπερινόν της εορτής, την προτεραίαν, 25ην ιδίου, τελέσας δε και την Θ. Λειτουργίαν της εορτής, εν συλλειτουργία μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και  Σαράντα Εκκλησιών κ, Ανδρέου, συμπροσευχομένου εν τώ Σωλέα  εκ προσώπου της Α. Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου ημών κ.κ. Βαρθολομαίου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, Ηγουμένου της Ι. Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Τριάδος Χάλκης, διαβιβάσαντος εν τω τέλει της Θ. Λειτουργίας τας πολυτίμους Πατριαρχικάς ευχάς του Παναγιωτάτου Πατριάρχου ημών.

Παρέστησαν ωσαύτως οι Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου εν τη πόλει ημών.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας προσεφώνησαν εορτίως, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Θωμάς Φαρδής, εκ μέρους του Ι. κλήρου της Επαρχίας, και η Ευγεν. κ. Ολυμπία Παναγιωτίδου, Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής Χάλκης, εκ μέρους των Κοινοτικών σωμάτων αυτής.

Κατέκλεισεν ο εορτάζων Ποιμενάρχης,εκφράσας διά πηγαίου λόγου την ευγνωμοσύνην αυτού προς την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Πατριάρχην δια την υψηλήν τιμήν της εκπροσωπήσεώς Του, ευχαριστήσας συνάμα ολοκαρδίως τους συνεργάτας αυτού εν τη λειτουργική και διαχειριστική δια-κονία της τοπικής Εκκλησίας των  Πριγκηποννήσων, και πάντας τους δια της παρουσίας και της συμπροσευχής αυτών τιμήσαντας αυτόν εορτίως.

Επηκολούθησε δεξίωσις εν τω Μητροπολιτικώ Μεγάρω.

Σημειωτέον ότι τον εορτάσαντα Ποιμενάρχην, το απόγευμα της χθες, συνεχάρη τηλεφωνικώς επί τη εορτή αυτού, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλης Εντιμότατος κ. Ekrem İmamoğlu.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως, 27 Οκτωβρίου 2022



























Δεν υπάρχουν σχόλια: