e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Επίσκοπος Τολιάρας για τη ρωσική εισπήδηση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας [video]

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας συντάραξε την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα του τελευταίου έτους και έθεσε νέες βάσεις στον διάλογο σχετικά με την σχέση Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ρωσικής Εκκλησίας και της Ουκρανικής Εκκλησίας. Μια από τις πολλές επιπτώσεις της σύγκρουσης αυτής, είναι και η όξυνση των ήδη περίπλοκων σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στα θέματα του οποίου έχει εμπλακεί έκτοτε πολλές φορές με πολλές αντιδράσεις από την εκκλησιαστική κοινότητα.
Ο ΕπίσκοποςΤολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, μιλάει για αυτή την πολύπλοκη σχέση και τις επιπτώσεις της για την Εκκλησία, στην Απαρχή.
Με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομο.
Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: