e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Λειτουργική δραστηριότητα Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου (Δωδεκαήμερο 2021-22 έως 31.1.2022)


ATTIVITA’ DI S.E.R. IL NOSTRO METROPOLITA POLYKARPOS DURANTE IL PERIODO NATALIZIO E IL MESE DI GENNAIO 2022

Η εορτή του Αγίου Βλασίου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος [photos]

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου Επισκόπου Σεβαστείας, η μνήμη του οποίου τιμάται σε δυο ενοριακούς Ιερούς Ναούς, στην Αμφίκλεια και στο Αυλάκι Στυλίδος, αλλά και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

Την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Πόλη χαιρέτισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης [video]

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη τίμησε για μια ακόμη χρονιά την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου, επέτειος του θανάτου του Διονυσίου Σολωμού). Το θέμα της ημέρας ήταν “Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Νεοελληνική ποίηση”.

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την εκλογή του Επισκόπου Αβύδου Γρηγορίου

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ

Ἡράκλειον, 11 Φεβρουαρίου 2022

Ἡ Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Κρήτης μέ πολλή χαρά δέχθηκε τό ἄγγελμα τῆς Ἐκλογῆς ὡς βοηθοῦ Ἐπισκόπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μπουένος Ἄϊρες, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ἀβύδου, τοῦ Ἀρχιμανδρίτου κ. Γρηγορίου Τσουτσούλη, Κληρικοῦ τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης καί ἀδελφοῦ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἀγκαράθου.

Φανάρι: Εκλογή βοηθού Επισκόπου για Μπουένος Άιρες | Μητροπολίτης Λαοδικείας εκπρόσωπος στην Αθήνα | Τελετές Αγιοκατατάξεων

 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τάς τακτικάς αὐτῆς συνεδρίας μεταξύ 10ης καί 11ης τ.μ. Φεβρουαρίου 2022.

Κατά τάς συνεδρίας ταύτας, ἐθεωρήθησαν ἅπαντα τά ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένα θέματα, ἐφ᾿ ὧν καί ἐλήφθησαν αἱ προσήκουσαι ἀποφάσεις.

Ο μεγάλος αγιογράφος ιερεύς Εμμανουήλ Τζάνες και η "ευλαβητική του δωρεά" προς την Αγία Θεοδώρα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Θύμης, Θεολόγος – Ιστορικός

Με την ευκαιρία της σημερινής εορτής (11 Φεβρουαρίου) της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης αξίζει να αναφερθούμε σε ένα πρόσωπο του 17ου αι. που τίμησε εξόχως την Αγία και με τα δύο μεγάλα τάλαντα που τον προίκισε ο Θεός, τόσο με τον σπουδαίο χρωστήρα του, όσο και με την ποιητική-υμνογραφική του δεινότητα.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κέρκυρα τιμώντας την Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα [live-photos]


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 

Πώς η Ρωσία χρησιμοποιεί τον παράγοντα θρησκεία κατά της Ουκρανίας

Τις τελευταίες εβδομάδες το Κρεμλίνο συγκέντρωσε επιπλέον δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία. Ωστόσο η επιθετικότητα, στο πλαίσιο αυτής της σχεδόν δεκαετούς επιχείρησης εναντίων της Ουκρανίας, δεν περιορίζεται μόνο στο στρατιωτικό σκέλος. Η Ρωσία πραγματοποιεί ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίων κυβερνητικών ιστοσελίδων της Ουκρανίας αλλά εκτός από αυτά έχει ένα ακόμα, λιγότερο διακριτό όπλο: Τη θρησκεία.