e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Οι ρωσικές βόμβες – αντιμήνσια πέφτουν στο Καμερούν

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Όχι! Για την ρωσική εκκλησία δεν φτάνει το αίμα των αμάχων και των αθώων! Οι βόμβες και οι πύραυλοι που πέφτουν στην Ουκρανία δεν αρκούν για να χορτάσει ο στυγερώτατος Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Θέλει και την Αφρική! Μέσα στη δίνη του πολέμου δεν ξεχνάει ο στυγερώτατος ότι πρέπει με κάθε τρόπο να εκδικηθεί και να βομβαρδίσει το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που …τόλμησε να αμφισβητήσει την πάση τη κτίσει – κατ’ αυτόν – δεσποτεία του, αναγνωρίζοντας την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστών Μητροπολιτών Γέροντος Νικαίας και Συνάδων στο Φανάρι [photos]

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα του Π. Πατριαρχικού Ναού στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, 9 Απριλίου 2022, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και συλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου και Προύσης κ. Ιωακείμ, κατά την οποία τελέστηκε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Μητροπολιτών Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου και Συνάδων κυρού Διονυσίου.

"Καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου παραδοθήσεται"

«Ἰδοὺ ἀναβαίνομεν εἰς ῾Ιεροσόλυμα καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου παραδοθήσεται τοῖς ἀρχιερεῦσι καὶ γραμματεῦσι, καὶ κατακρινοῦσιν αὐτὸν θανάτῳ καὶ παραδώσουσιν αὐτὸν τοῖς ἔθνεσι» (Μᾶρκ. 10, 33)

«Τώρα ποὺ ἀνεβαίνουμε στὰ Ἱεροσόλυμα, ὁ Υἱὸς τοῦ ᾿Ανθρώπου θὰ παραδοθεῖ στοὺς ἀρχιερεῖς καὶ στοὺς γραμματεῖς, οἱ ὁποῖοι θὰ τὸν καταδικάσουν σὲ θάνατο καὶ θὰ τὸν παραδώσουν στοὺς ἐθνικούς». 

Το τέλος εγγύς ["Φωνή Κυρίου", Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 10.4.2022]

Ακάθιστος Ύμνος 2022 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου των Ξένων ΖακύνθουΕσπέρας Παρασκευής, 8ης Απριλίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου, ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Θεομήτορα, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Δεμέτης - Ιωάννης Γιαννόπουλος]

Ακάθιστος Ύμνος 2022 στον Ναό Αγ. Ελευθερίου πόλεως Κερκύρας [video]

Εσπέρας Παρασκευής, 8ης Απριλίου 2022, στον Ναό του Αγίου Ελευθερίου και Αγίας Άννης πόλεως Κερκύρας, εψάλη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Τον Εφημέριο, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Κοσκινά, πλαισίωσαν οι Χορωδοί της καλλίφωνης Χορωδίας του Ναού υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Ιωάννου Καρύδη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Η σκληρή αλήθεια για τον Άγιο Παΐσιο και τους καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου [video]

Οι υβριστές του Αγίου, ο «παστίτσιος» και τα ναζιστικά «τάγματα»

Με αφορμή πρόσφατο επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς για τον βίο του Αγίου Παϊσίου, όπου έδειξε την έναρξη της μοναστικής ζωής του οσίου στην Μονή Εσφιγμένου υπό την ηγουμενία του γέροντος Καλλινίκου, πολλοί μας ρωτούν αν η κατάσταση που βίωσε ο όσιος έχει κάποια σχέση με την σημερινή εικόνα ακαταστασίας, βίας και παραλογισμού που εκπέμπεται από τον κατειλημμένο σήμερα χώρο του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας.

Σάββατο του Ακαθίστου 2022, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο Φανάρι [live]

Σήμερα, Σάββατο του Ακαθίστου, 9η Απριλίου 2022, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου και Προύσης κ. Ιωακείμ, κατά την οποία τελείται το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Μητροπολιτών Νικαίας Κωνσταντίνου και Συνάδων Διονυσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: