e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Λαμπροτρίτη 2022, τιμώντας τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, στο Βανάτο Ζακύνθου

Πρωί Τρίτης της Διακαινησίμου, 26ης Απριλίου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, τιμήθηκαν με αναστάσιμη θεία Λειτουργία οι λαοφίλητοι ανά την Ορθοδοξία τρεις θαυματουργοί Άγιοι και Προστάτες της Μυτιλήνης: Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη, με διπλή Αρτοκλασία Ενοριτών και άλλων πιστών από την ευρύτερη περιοχή, ευλαβουμένων τους Αγίους.
     Ομίλησε δι' ολίγων ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, κάνοντας αναφορά στην σταυροαναστάσιμη παρουσία των Τιμωμένων Μαρτύρων, ενώ έψαλαν οι κ.κ. Δημήτριος Παπαδάτος και Σπυρίδων Δρογγίτης. Στην απόλυση μοιράστηκαν ευλογητικώς, σε όλους τους εκκλησιασθέντες, λαμπριάτικα αυγά και πλαστικοποιημένα εικονίδια της Αναστάσεως!

62η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]


 26 Απριλίου 2022, δηλαδή 62η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύτατο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Καταγγελία Μονής Εσφιγμένου για είσοδο Ρώσων υπερεθνικιστών στο κατειλημμένο κεντρικό κτηριακό της συγκρότημα [video]

Το κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής Εσφιγμένου είναι κατειλημμένο εδώ και χρόνια από πιστά μέλη της «εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος» με την ανοχή της ελληνικής πολιτείας, ενώ το θέμα έχει τακτοποιηθεί εκκλησιαστικώς και δικαστικώς προ πολλού. Υπενθυμίζουμε πως «ιεραρχία» στην «εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος» «συγκροτήθηκε» την δεκαετία του 1960 με την βοήθεια και παροχή επίπλαστης «εκκλησιαστικής» νομιμοφάνειας από κάποιους φιλοτσαρικούς Ρώσους της Αμερικής.

Το Πάσχα, ο Πούτιν, ο δολοφόνος των Ουκρανών, μίλησε για «θρίαμβο της καλοσύνης και της δικαιοσύνης»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους θανάτους και τις θηριωδίες του ρωσικού στρατού, μίλησε για «καλοσύνη και δικαιοσύνη» το Πάσχα. Συνεχάρη τους Ρώσους για το Πάσχα και σημείωσε τον ρόλο της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας (ΡΟΕ) στη διατήρηση των «ιστορικών, πολιτιστικών και πνευματικών παραδόσεων», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, ενημερώνει το Interfax.

Патріарше Послання На Святу Пасху 2022

+ ВАРФОЛОМІЙ

МИЛІСТЮ БОЖОЮ АРХІЄПИСКОП КОНСТАНТИНОПОЛЬСЬКИЙ, НОВОГО РИМА І ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХ

ВСІЙ ПОВНОТІ ЦЕРКВИ:

БЛАГОДАТЬ, МИР ТА МИЛІСТЬ ВІД ХРИСТА, ЩО ВОСКРЕС У СЛАВІ

***

Завершивши подвиги Святого і Великого посту і з розкаянням переживши всечесні Страсті Господні, ми тепер сповнені вічним світлом Його світлого Воскресіння, а тому оспівуємо і прославляємо Його наднебесне Ім’я, вигукуючи всьому світові радісне: «Христос Воскрес!»

세계 총대주교 2022년 부활절 메시지 (KOR)

 로마콘스탄티노플의 대주교이자 세계총대주교인 하느님의  바르톨로메오스는
영광 속에서 부활하신 그리스도의 은총과 평화자비가  교회에 임하길 기원합니다.

거룩한 대사순절 동안 고행의 경주를 달리며 주님의 거룩한 수난을 경건하게 보낸 우리는 이제 그분의 찬란한 부활의 영원한 빛으로 가득 차서 그분의 하늘보다 더 높은 이름을 찬양하고 그 이름에 영광을 돌리며 온 세상에 기쁨을 주는 인사말을 외칩니다. “그리스도께서 부활하셨습니다!”

MESAJ PATRIARHAL LA SFINTELE PAȘTI 2022


† BARTOLOMEU

DIN MILA LUI DUMNEZEU ARHIEPISCOP AL CONSTANTINOPOLULUI

NOUA ROMĂ ȘI PATRIARH ECUMENIC

ÎNTREGII PLEROME A BISERICII HAR, PACE ȘI MILĂ

DE LA HRISTOS CEL ÎNVIAT DIN MORȚI

⁕⁕⁕

Parcurgând nevoințele ascetice anevoioase ale Sfântului și Marelui Post și trăind în smerenie cinstitele Patimi ale Domnului, suntem părtași acum luminii veșnice a strălucitei Sale Învieri, cântăm și slăvim numele Lui Cel mai presus de ceruri, făcând cunoscut mesajul purtător de bucurie „Hristos a înviat!”

Λαμπροτρίτη 2022 στην Παναγία την Καθολική Γαστούνης

Τρίτη του Πάσχα και όπως κάθε χρόνο στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Καθολικής (ο οποίος είναι μνημείο του 12ου αιώνος), εορτάστηκε λαμπρά η Σύναξη της «Παναγίας της Καθολικής», για την ανάμνηση του θαύματος στην πόλη της Γαστούνης κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας (1767).

Kutsal Paskalya İçin Patrikhane Bildirisi 2022 (TR)

+ B A R T H O L O M E O S

TANRI’NIN İNAYETİYLE KONSTANTİNOPOLİS-YENİ ROMA BAŞEPİSKOPOSU VE EKÜMENİK PATRİK

İZZETLE DİRİLEN MESİH’İN LÜTFU, SELAMETİ VE MERHAMETİ

TÜM KİLİSE CEMAATİNİN ÜZERİNE OLSUN

* * *

Kutsal ve Büyük Oruç dönemi boyunca çileci mücadeleyi verdikten ve Rab’bin muhterem Eziyetlerine huşuyla katıldıktan sonra, şimdi O’nun görkemli dirilişinin ebedî nuruyla doluyuz. Bu nedenle tüm dünya’ya sevinçle ‘’Mesih Dirildi’’ diye haykırarak, O’nun gökler üstü adını övüyor ve yüceltiyoruz.

Λαμπριάτικες στιγμές από το Βανάτο Ζακύνθου, μέσω ΕΡΤ3, προς όλο τον κόσμο [video]


Κυριακή στο χωριό ξανά. Καλό Πάσχα από το Φιόρο του Λεβάντε. Ένα επτανησιακό πασχαλιάτικο γλέντι μέσα στο άκρως ανοιξιάτικο και κινηματογραφικό τοπίο της Ζακύνθου. Λαμπριάτικες στιγμές από το Βανάτο Ζακύνθου και την γύρω περιοχή, μέσω ΕΡΤ3, προς όλο τον κόσμο!!!