e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Επιμνημόσυνη δέηση από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων

Την 11 Ιανουαρίου 2023, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, μετά το πέρας της οποίας ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου είναι ιδιαιτέρως συγκινημένος από την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πατριάρχη, με τον οποίο συνεδέετο από τα χρόνια της παράλληλης διακονίας τους στην Αθήνα ως αρχιερείς-έξαρχοι των δύο Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, αντιστοίχως. Επίσης, φιλαδέλφως εκφράζει συλλυπητήριες ευχές προς την παλαίφατη Εκκλησία των Ιεροσολύμων.

Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος είχε επισκεφθεί τον αοίδιμο Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρό Ειρηναίο στην Αθήνα και είχε πολύωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του, στο ευαγές καθίδρυμα όπου νοσηλευόταν μερίμνη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προς τον οποίον εκφράζει τον δίκαιον έπαινο για τα εμπράκτως εκδηλωθέντα φιλόστοργα αισθήματά του προς τον κοιμηθέντα Πρωθιεράρχη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: