e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Εγκάρδιες ευχές Βαρθολομαίου προς τον Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου

H Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023, τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταταούλων, όπου και το Γραφείο του ως Επόπτου της Περιφερείας Ταταούλων, με αφορμή τα πρόσφατα ονομαστήριά του.

Τον Παναγιώτατο καλωσόρισαν στο Ναό, μαζί με τον Σεβασμιώτατο, και τα νέα μέλη της Εκκλησιαστικής Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας υπό την ηγεσία του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Εντιμ. κ. Γεωργίου Θεοδωρίδη, υποβάλλοντας τα σέβη τους και ζητώντας την Πατριαρχική ευλογία και τις πατρικές ευχές του με την ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων τους. 

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε προς τον Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου απρόσκοπτη συνέχιση εις έτη πολλά της ευόρκου διακονίας του, και συνεχάρη τα νέα μέλη της Εφοροεπιτροπής εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις προς όφελος της Κοινότητας και συνολικά της Ομογενείας.

Στη συνέχεια ευλόγησε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα, το νόμισμα της οποίας έτυχε στο κομμάτι του Παναγιωτάτου.  

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο




Δεν υπάρχουν σχόλια: