e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Οι πιστοί της Πέρθης εορτάζουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαρτίου 2023, οι πιστοί της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης συνέρρευσαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη Δυτική Πέρθη, για να τιμήσουν τη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ο οποίος έψαλε και τους Χαιρετισμούς της Δ’ Στάσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος εστίασε στο πρώτο ανάγνωσμα της Παλαιάς Διαθήκης που αναφέρεται στο όνειρο του Ιακώβ (Γένεση 28:12) και εξήγησε πώς η Παναγία κατέστη η Κλίμακα δια της οποίας κατέβηκε ο Θεός στη γη και η Γέφυρα που ενώνει τον ουρανό και τη γη.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Κυανέων έκανε μια σύντομη αναφορά στον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, η μνήμη του οποίου τιμάται την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, και ανέφερε πως ο τίτλος του βιβλίου «Κλίμαξ» το οποίο συνέγραψε, προέρχεται από το όνειρο του Ιακώβ που διαβάζουμε στο Βιβλίο της Γενέσεως.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος επικέντρωσε στις αρετές της Υπεραγίας Θεοτόκου, σημειώνοντας ότι είναι τόσο μεγάλες και ολοκληρωμένες, που έγινε το απόλυτο παράδειγμα θεώσεως από πολύ μικρή ηλικία.

Στο τέλος της Ακολουθίας, Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τους πιστούς τις πατρικές ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και ευχήθηκε χρόνια πολλά για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: