e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Pretoria: Οι Ουκρανοί της Ν. Αφρικής τίμησαν τα θύματα του Μεγάλου Λιμού (Γολοντομόρ) 1932-33

24 Νοεμβρίου 2023, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, στον καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο εφημέριος Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, πλαισιούμενος και από τον συλλειτουργό του ιερέα π. Στυλιανό, τέλεσαν ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Ουκρανικής Γενοκτονίας των ετών 1932-1933, καθώς έχει ορισθεί να τιμάται η μνήμη του Γολοντομόρ από τους όπου γης Ουκρανούς.

Εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνού, ο εφημέριος εξέφρασε στην εξοχοτάτη κυρία Πρέσβη της Ουκρανίας στη Νότιο Αφρική, την αλληλεγγύη της ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ελληνικής Κοινότητας Πρετορίας για την απαράδεκτη, φρικτή και πέραν κάθε λογικής λιμοκτονία-γενοκτονία, που οδήγησε κάποια εκατομμύρια αθώους στον θάνατο. Και βέβαια την βαθιά υποστήριξη στον τωρινό δίκαιο αγώνα της χώρας τους.  Διαβεβαίωσε την μικρή αλλά δυναμική  Ουκρανική κοινότητα ότι έχει την πλήρη συμπαράσταση της ελληνορθοδόξου Εκκλησίας  μας στη Ν. Αφρική.




Δεν υπάρχουν σχόλια: