e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

"ΛΟΓΟθήκη / αληθώς", 3η εκπομπή: Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, για την Συγχωρητικότητα

Η διαδικτυακή δράση τού Κέντρου Λόγου ΑΛΗΘΩΣ, υπό τον γενικό τίτλο ΛΟΓΟθήκη / αληθώς συνεχίζεται με την 3η εκπομπή και φιλοξενούμενό της πάντα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄

Στην 1η εκπομπή ο ίδιος αναφέρθηκε στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, στην 2η εκπομπή εισήλθε στο ψαχνό του προβλήματος τού Πλουτισμού, που μάς οδήγησε στην περιρρέουσα Κρίση και σήμερα, στην 3η ιντερνετική συνάφειά μας, ασχολείται μ' ένα θέμα, που έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζουμε τον διπλανό που μάς έβλαψε. Σημείο αναφοράς ο οικείος άγιος των Ζακυνθινών, ο Γέρος τού Άμμου, Διονύσιος ο θαυματουργός, με την ευκαιρία τής επικείμενης εορτής για την ιερή μνήμη του, στις 17 Δεκεμβρίου. 

Η συγχωρητικότητα αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα τού Αγίου Πολιούχου και Προστάτη μας, δεδομένου ότι αποδέχτηκε με απαράμιλλη ποιμαντική ψυχραιμία τον ίδιο τον φονέα τού αδελφού του. Επ' αυτού κάνει γόνιμες σκέψεις ο Μητροπολίτης Ζακύνθου. Ας τον ακούσουμε, επισημαίνοντας στους φίλους τής ΛΟΓΟθήκης / αληθώς ότι η επόμενη εκπομπή, λόγω των πανηγυρικών συνάξεων για τον Άγιο Διονύσιο, θα δημοσιοποιηθεί όχι στις 16, αλλά στις 20 Δεκεμβρίου 2012.


4 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Θέλω να συγχωρήσω..και νομίζω ότι έχω συγχωρήσει τους πάντες, έως ότου ξεπροβάλει ένας .."ασυγχώρητος"! Τότε είμαι εγώ η ασυγχώρητη.. καθώς "συγχωρούμε" αορίστως, μόνον τότε που δεν θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος προκλητικός γείτονας.. Θα το ακούσω πολύ προσεκτικά μήπως μάθω να συγχωρώ, καθώς προέρχεται από έναν άνθρωπο τόσο ταπεινό. Καλημέρα Σας και Καλό Μήνα!

Στελ Αραβ είπε...

Εάν δέν συγχωρούμε καί αν δέν μάς συγχωρούν τότε μένουμε εγκλωβισμένοι-βαλτωμένοι στά λάθη μας,δηλαδή στό παρελθόν μας,οπότε δέν έχουμε μέλλον.Αποκτάμε απαράγραπτο μητρώο αμαρτημάτων σάν τό ποινικό μητρώο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΠΑΠΠΟΥΛΗ,ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΩΣ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΟΡΗ.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΔΩΡΟ.ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ...ΑΝΝΑ.

P. Kapodistrias είπε...

Κυρία, που υπογράφετε ως Άννα. Επειδή ουδείς είναι σίγουρος για ό,τι δηλώνει ο διπλανός μας (πού φθάσαμε...) δεν θα ξαναδημοσιεύσουμε σχόλιό σας, εφόσον δεν θα ξέρουμε επακριβώς ποια είσθε και με αριθμό τηλεφώνου. Όλα τούτα μπορείτε να τα υποβάλετε στο μέιλ μας (δείτε μπάρα πάνω-πάνω στη σελίδα μας) κι έπειτα, αν θέλετε να υπογράφετε ψευδώνυμα, μπορείτε!!!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!! Έρρωσθε!