e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στην οικογένεια του Ιορδανού πιλότου, που συνελήφθη από τους Τζιχαντιστές












Κατόπιν πατρικής πρωτοβουλίας της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη συμπαράστασης στην οικογένεια του Ιορδανού πιλότου, ο οποίος μετά από την πτώση του ελικοπτέρου του συνελήφθη στην Συρία ως όμηρος από φανατικούς Τζιχαντιστές.

Της αποστολής ηγήθηκε ο Σεβ. Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος και μετείχαν εκπρόσωποι όλων των χριστιανικών δογμάτων και ομολογιών που υπάρχουν στην Ιορδανία. Στη συνάντηση με τους συγγενείς ήταν παρών και ο Δήμαρχος της περιοχής και ενημερώθηκαν όλοι άμεσα για όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.

Ο Σεβ. Φιλαδελφείας μετέφερε τις ευχές του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και την υπόσχεσή του ότι, όχι μόνο θα προσεύχεται για την γρήγορη απελευθέρωση του άτυχου πιλότου, αλλά θα μεριμνήσει προς τούτο σε αρμόδιους φορείς. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Μακαριώτατος ειλικρινά λυπάται για το ατυχές γεγονός, συμπάσχει πραγματικά με τους οικείους του και θα χαρεί πάρα πολύ όταν, συν Θεώ, επιστρέψει σύντομα σώος και αβλαβής στην αγκαλιά τους.

Η επίσκεψη καλύφθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, με σχόλια επαίνου για την επίσκεψη και όσα ειπώθηκαν σε αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: