e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κοιμήθηκε σήμερα η Κατίνα Παράσχη, η κατεξοχήν μαστόρισσα του Πρόσφορου εν Ζακύνθω


Στην προχωρημένη ηλικία των 95 ετών και μετά από μακρά δοκιμασία της υγείας της κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο την περασμένη νύχτα η αγαπημένη μας συγχωριανή Κατίνα χήρα Δημητρίου Παράσχη, η οποία είχε αφιερώσει την ζωή της στην παρασκευή Προσφόρων για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας. Θεωρείται ως η πρώτη διδάξασα το τέλειο πρόσφορο στο νησί μας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Υπήρξε φιλακόλουθη, ταπεινή, αθώα Χριστιανή δίχως ακρότητες, άριστη σύζυγος, μητέρα και νόνα, ενώ ευλογήθηκε να δει εσχάτως Διάκονο τον γιο της Παναγιώτη. 

Από την θέση αυτή συλλυπούμαστε την οικογένειά της κι ας έχουν όλοι τους ως πολύτιμη παρακαταθήκη την ευχή της, την οποία εκζητούμε κι εμείς! Μακάρι, στο επουράνιο Θυσιαστήριο να αναλάβει το ίδιο αυτό διακόνημα της Προσφοράρισσας, που άσκησε με τόση ζέση εν ζωή! Στην κηδεία της, που θα τελεσθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Ποτάμι πόλεως Ζακύνθου και στην οποία θα προστούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης, θα παραστεί τιμήν ένεκεν ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης, εκπροσωπώντας το Μπανάτο. 

Παλαιότερο αφιέρωμά μας στην μεταστάσα, ξαναδείτε ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: