e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Κυριακή 10.6.2018 εν Βανάτω Ζακύνθου, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού


Πρωί της Κυριακής Β΄ Ματθαίου, 10ης Ιουνίου 2018, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, όπου σήμερα τιμήθηκε, με σχετική αρτοκλασία και ομιλία, η πανεύφημη μνήμη του κοσμαγάπητου και μαρτυρικού ομολογητή, νέου Αγίου της Ορθοδοξίας, Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας. 
     Πολλοί Ενορίτες και πιστοί αλλαχόθεν προσήλθαν να προσκυνήσουν το ιερό Εικόνισμα της μορφής Του, τιμώντας τον Άγιο, ο οποίος κλίνει παρηγορητικά πάντοτε "ευήκοον ούς" προς κάθε αναγκεμένο της ζωής. 
     Έψαλε -κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος- Χορός Ιεροψαλτών, υπό τους ημέτερους ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριο Κάνδηλα και Ιωάννη Κλάδη. 
[Φωτογραφίες: Ευρυδίκη Κοντογιάννη, Κώστας Μπουργάνης και Σπύρος Χρ. Δρογγίτης]






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: