e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Πεντηκοστή 2019 στη γη των Πυγμαίων {1ο μέρος}


Το πρωί του Σαββάτου, 15ης Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων αφίχθη αεροπορικώς στην πόλη Impfondo του βορείου Κονγκό, όπου έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον εκπρόσωπο του κ. Δημάρχου, τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Τιμόθεο Ndzebé, Εφημέριο του Ι. Ενοριακού Ναού Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου, τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής.

Ακολούθησε πολύωρη κατ’ ιδίαν συνεργασία και συζήτηση με τον π. Τιμόθεο. Το απόγευμα ο Μητροπολίτης συμπροσευχήθηκε κατά τον Μ. Εσπερινό της Πεντηκοστής, μετά το πέρας του οποίου έλαβε χώρα κοινή σύσκεψη του Ποιμενάρχου με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής, της ομάδος κυριών (bureau des mamans), της χορωδίας, καθώς και τους ιερόπαιδες, με σκοπό την καλύτερη διοργάνωση της Ενορίας του Τιμίου Προδρόμου και την ενδυνάμωση του ποιμαντικού έργου της. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως από τον Επίσκοπο.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 16η Ιουνίου, ο Μητροπολίτης προέστη της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Γονυκλισίας στον ως άνω Ιερό Ναό (τον οποίο εθεμελίωσε την 21η Νοεμβρίου 2013 και εγκαινίασε την 5η Φεβρουαρίου 2017), προς τον οποίο προσέφερε νέα ιερά σκεύη.

Επίσης κατά το κήρυγμα ανέλυσε θεολογικά την σπουδαιότητα της μεγάλης αυτής εορτής της Εκκλησίας.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: