e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ενώ προσπαθούν να αναστηλώσουν την εικόνα του Αλβανίας Αναστασίου


Γράφει ο π. ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Τον τελευταίο καιρό, και μετά την κατακραυγή που υπέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την απαράδεκτη στάση του έναντι της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας με αφορμή το Ουκρανικό Ζήτημα, από την Εκκλησία της Αλβανίας εκπορεύονται απανωτά δημοσιεύματα για το έργο που επιτελείται στην Αλβανία από την Εκκλησία.

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι προσπαθούν να αναστηλώσουν την εικόνα του Αναστασίου που υπέστη βαρύ πλήγμα, ιδιαίτερα μετά τον κόλαφο του απαντητικού Πατριαρχικού Γράμματος, το οποίο μνημειώθηκε στην Εκκλησιαστική Γραμματεία ως ένα από τα κορυφαία θεολογικά και εκκλησιολογικά κείμενα όλων των εποχών.

Αυτό που πρέπει να εννοήσουν στην κατά Αλβανία Εκκλησία είναι ότι ο ακτιβισμός από μόνος του δεν αποτελεί εχέγγυο υγιούς και ορθοδόξου εκκλησιαστικού φρονήματος…

Ας ακούσουν τον λόγο του Κυρίου: Και τούτο έδει ποιήσαι κακείνο μη αφιέναι.

Ας αναζητήσουν επίσης εκείνο το ένα, το κυριότερο, που τους λείπει. Την υπακοή στην Τάξη και την Παράδοση της Εκκλησίας, που επιβάλλει τον σεβασμό στον ρόλο της Πρωτοθρόνου και Πρωτευθύνου Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Διαφορετικά, όλα τα άλλα θα παραμείνουν, κατά τον λόγο του Αποστόλου, χαλκός ηχών και κύμβαλο αλαλάζον…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποριας αξιον γιατι εδωσε τετοιες ευκαιριες και αξιωματα σε παραεκκλησιαστικους-οργανωσιακους-ΖΩΙΚΟΥΣ ο Πατριαρχης....
Αφιλοι αγνωμονες υπουλοι κακοι και περαν αυτων...ουδεις..
Να τα της Αμερικης
Να τα της Αλβανιας..