e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Κυριακή του Πάσχα 2020 στην Pretoria της Νοτίου Αφρικής, κεκλεισμένων των θυρών [video]


Όλες οι ιερές Ακολουθίες της περιόδου του Μεγαλοβδόμαδου και της Λαμπρής 2020 τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών και στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της όμορφης μεγαλουπόλεως Pretoria της Νοτίου Αφρικής, διά τον φόβον του Covid-19, που ήδη αποδεκατίζει την υφήλιο. 


Οι περιορισμοί στη λατρεία όλων των θρησκειών και των δογμάτων είναι ιδιαίτερα αυστηρά (και) στην υποσαχάρια αυτή χώρα. Οπότε ο καλός Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, βοηθούμενος από τον π. Σπυρίδωνα, έκαναν ιεροκρυφίως το λειτουργικό καθήκον τους. Άπαντα μεταδίδονταν μέσω YouTube κι έτσι οι βουλόμενοι μετασχείν, το κατόρθωσαν εκ του μακρόθεν.


Ενδεικτικώς παρουσιάζουμε ακολούθως α) τα προ της Τελετής της Αναστάσεως και την ίδια την Τελετή, που έλαβαν χώραν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, εξαιτίας των περιορισμών και όχι τα μεσάνυκτα προς Κυριακή και β) ο Εσπερινός του Πάσχα (ή της Αγάπης), κατά την διάρκεια της ημέρας της Λαμπρής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: