e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στους εορτασμούς για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη σήμερα, 24 Αυγούστου 2021, ως επίσημος προσκεκλημένος του Προέδρου της Ουκρανίας Εξοχ. κ. Volodymyr Zelenskyy, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 30 ετών από την ανεξαρτησία του Ουκρανικού Κράτους .

Ο Ουκρανός Πρόεδρος υπέγραψε ένα ιστορικό Διάταγμα, με το οποίο καθιέρωσε την Ημέρα Εορτασμού του Βαπτίσματος των Ρως-Ουκρανίας ως Εθνική Εορτή της Ιδρύσεως του Ουκρανικού Κράτους.

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της επίσημης ομιλίας του ο Ουκρανός Πρόεδρος επεσήμανε: “Η Ορθοδοξία (ενν. των Ρως) ξεκίνησε εδώ! Η αρχαία σλαβονική γλώσσα, της οποίας διάδοχος είναι η σύγχρονη ουκρανική, επίσης ξεκίνησε εδώ! Εδώ ξεκίνησε το Κράτος μας. Και όλοι θα εορτάζουμε τη γέννηση και άνθηση του Ουκρανικού Κράτους κατά την Ημέρα του Βαπτίσματος των Ρως-Ουκρανίας. Και για όλα αυτά υπογράφω σήμερα το σχετικό Διάταγμα.” ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ βίντεο με την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και η υποδοχή του με τιμές Αρχηγού Κράτους στο χώρο των Επισήμων για τη Μεγάλη Παρέλαση στο Κίεβο επί τη Επετείω των 30 ετών Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

ΕΠΟΝΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:























Δεν υπάρχουν σχόλια: