e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Αρχιερατικό Μνημόσυνο Πατριάρχου Δημητρίου και Ν. Μαγγίνα στο Αγίασμα της Αγ. Παρασκευής Βοσπόρου


Θεία λειτουργία τελέστηκε στο Ι. Αγίασμα Αγ. Παρασκευής το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου ε.έ., χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη Περιφέρειας Βοσπόρου. Στο τέλος τελέσθηκε Τρισάγιο και ευλογήθηκαν τα κόλλυβα υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου και των αειμνήστων Νικολάου Μαγγίνα και Μάρκου Αναστασιάδη.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ευλαβείς προσκυνητές ανηφόρισαν τον λόφο για να προσευχηθούν και να λάβουν ευλογία.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών και εξαιτίας της βροχής, η δεξίωση παρατέθηκε στην κοινοτική αίθουσα του Ναού Παναγίας της Κουμαριώτισσας.

Yoğun  yağmura rağmen Aya Paraskevi ayazmasında planlanan ayin gerçekleşmiştir.

Ayin sonrası Merhum Patrik Dimitrios’un 30.cu ölüm yıldönümü münasebetiyle ve ayrıca Nikos Manginas ve Markos Anastasiadis anısına dua okundu kollivalar takdis edildi.

Cemaat sohbeti ve ikramlar Panayia Kilisesinde devam etti.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: