e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ο ΥΠΕΞ Ελλάδας στο Ελληνικό Σχολείο Tema Γκάνας. Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Άκκρας [video-photos]

“Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα και στην υποσαχάρια Αφρική”, τόνισε από την Γκάνα, την οποία επισκέφτηκε για πρώτη φορά  Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Νίκος Δένδιας, στις 25 Νοεμβρίου 2021.

Ο κ. Υπουργός, μεταξύ των επισκέψεών του, έφθασε στο Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου στην Tema, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας κ. Πέτρο και τους μαθητές του σχολείου.

Όπως σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος ο κ. Δένδιας: “To Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου στην Tema είναι ένα περήφανο παράδειγμα του πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε άλλη ήπειρο. Στον χάρτη φαίνεται μακριά, αλλά όταν βρίσκεσαι εδώ φαίνεται πολύ κοντά”.

Αξιομνημόνευτη ήταν η στιγμή, όταν στο τέλος της τιμητικής για τον Υπουργό εκδήλωσης, τα παιδιά του σχολείου έψαλαν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο. Νωρίτερα ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου προσκύνησε ευλαβικά.

Ακολούθως ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Σεβασμιότατε, Κυρίες και κύριοι,

Και, βεβαίως, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ το Ίδρυμα Τσάκου για το καταπληκτικό έργο που επιτελεί εδώ στην Άκκρα. Επίσης δε, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου προς τον Όμιλο Μυτιληναίος για την τεράστια συνεισφορά του.

Οφείλω να πω ότι προσφέρουν σε εμάς τους Έλληνες ένα εξαιρετικά υπερήφανο παράδειγμα για τον τρόπο που μπορούμε να συνδράμουμε τους συνανθρώπους μας σε μια διαφορετική ήπειρο, η οποία στον χάρτη φαίνεται μακρινή, αλλά από εδώ φαίνεται εξαιρετικά κοντινή στην δική μας.

Ήρθα εδώ εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, για να προσθέσω την δική μας δωρεά σε αυτό το υπερήφανο παράδειγμα ανθρώπινης φροντίδας του ενός για τον άλλον.

Σας ευχαριστώ θερμά, όλους σας, για το έργο που επιτελείτε εδώ. Αισθάνομαι τόσο υπερήφανος, τόσο συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ με τον Πρέσβη μας σήμερα.

Και παρακαλώ να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε εδώ και στο μέλλον για να σας βοηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Σας ευχαριστώ πολύ."










Δεν υπάρχουν σχόλια: