e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Επέτειος Ενωτικής Συνόδου: Ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη συμμετείχε στην Ευχαριστιακή Δοξολογία

Στην τρίτη επέτειο της Ενωτικής Συνόδου της ουκρανικής Ορθοδοξίας, στις 15 Δεκεμβρίου, ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ έλαβε μέρος στην Ευχαριστιακή δοξολογία και προσευχή που τελέστηκε στο Καθεδρικό του Αγίου Μιχαήλ, στο Κίεβο. Η συμμετοχή του έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριότατου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευση στη σελίδα στο Facebook του Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία.

 Στη δοξολογία επίσης συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία ΗΠΑ, ο οποίος κατά την διεξαγωγή της Ενωτική Συνόδου ήταν Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της Ευχαριστικής δοξολογίας ακούστηκαν λόγια ευγνωμοσύνης προς τον Κύριο για την Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία, η οποία δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και την οποία περίμεναν εκατομμύρια Ουκρανοί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: