e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Covid-19: Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό ο Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

O Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς διασωληνώθηκε και έχει διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Αυτή είναι τελευταία εξέλιξη γύρω από την υπόθεση της υγείας του Μητροπολίτη που νοσεί από κορωνοϊό και εισήχθη το απόγευμα της Τετάρτης αρχικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με το agrinionews, η διασωλήνωση του έγινε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης και αφού για ώρες οι διεργασίες στο Νοσοκομείο ήταν δραματικές καθώς αφενός οι ιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωση του, αφετέρου ο ίδιος την αρνείτο επίμονα.

Όπως υπενθυμίζει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας υπήρξε αρνητικός εξ αρχής στο να εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα παρά τις εισηγήσεις ιατρών και εκκλήσεις οικείων του καθώς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δεν επέτρεψε τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου τελικώς διακομίστηκε χθες. Εκεί του χορηγήθηκε οξυγόνο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του .

Στην πορεία όμως οι γιατροί κατέληξαν στην άποψη πως τα δεδομένα επιβάλλουν διασωλήνωση και τότε ξεκίνησε ένας νέος κύκλος «διαβουλεύσεων» έχοντας παράλληλα ειδοποιηθεί το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να είναι σε ετοιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης νόσησε από κορωνοϊό την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ενώ αρχικώς η κατάσταση του ήταν σταθερή τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και πτώση οξυγόνου.

«Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό», ανέφερε η Μητρόπολη που εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: