e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Αρχιερατικά Θεοφάνια 2022 στην πόλη της Ζακύνθου [photos-video]

Πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Με τον Αγιασμό των Υδάτων στην προκυμαία της παραλιακής οδού, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, ολοκληρώθηκαν οι τελετές για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου του Μώλου και στη συνέχεια, εψάλη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στις 11:30 ξεκίνησε η λιτανεία από τον Ιερό Ναό προς την κεντρική προκυμαία, όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και ο Αγιασμός των Υδάτων.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος αφού διάβασε στο Ευαγγέλιο, βούτηξε το κοντάρι με το σταυρό στη θάλασσα σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα που ρίχνουν το σταυρό με ή χωρίς κορδέλα.

Φέτος, λόγω της πανδημίας η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου του Μώλου και όχι ως είθισται στον Μητροπολιτικό Ναό. Η αλλαγή αυτή στο πρόγραμμα έγινε προς αποφυγήν μεγαλύτερου συνωστισμού.

Φέτος, τέσσερις τολμηροί συμπολίτες μας βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό και να προσκυνήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: