e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Νέο βιβλίο π. Βασιλείου Θερμού: "Με των καιρών τα κύματα"


Με των καιρών τα κύματα
Απόπειρες πλοήγησης σε ποικίλες θάλασσες

Ταξιδεύουμε. Συνεχώς. Μέσα μας και έξω μας. Ακόμη και όταν νομίζουμε ότι μένουμε στάσιμοι.

Πολλές από τις εκπλήξεις που δοκιμάζουμε μέσα στον κόσμο που μάς περιβάλλει οφείλονται στην αδυναμία μας να καταλάβουμε ότι ταξιδεύουμε μέσα στον χρόνο. Ο οποίος είναι “γλύπτης των ανθρώπων παράφορος”, κατά τον Ελύτη.

Όταν νοιώθουμε να μάς ξεπερνούν τα γεγονότα, είτε μέσα μας είτε έξω μας, η σοφία έγκειται στο να Τού επιτρέψουμε να τα μεταποιήσει. Και κάθε φορά πού αδυνατούμε να μεταβολίσουμε τον χρόνο, με όσα σέρνει μαζί του, ας παραδινόμαστε σε Εκείνον που κάποτε θα καταργήσει και χρόνο και ταξίδια, αφού Αυτός πλέον θα είναι το Ταξίδι…

Τα κείμενα αυτού του βιβλίου εξετάζουν ταξίδια μας μέσα στην Χριστιανική αλλά και στην δημόσια ζωή, πορείες ψυχικής ανάπτυξης της νεότητας, καθώς και περιπλανήσεις στα νέα τοπία της πανδημίας.

Σημείωση π. Π. Κ.: Ευχαριστούμε τον αγαπητό συν-αδελφό π. Βασίλειο Θερμό για την ευγένεια της αποστολής του νέου εύχυμου και καλαίσθητου πονήματός του, καρπό ενδιαφέροντος για μια ποιοτικότερη και θεανθρωπινότερη πνευματικότητα! Καλοτάξιδο να είναι και αυτό το βιβλίο του και μακάρι να βρει απάνεμα λιμάνια ψυχών, ούτως ώστε να προσαράξει εκεί και να ωφελήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: