e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Κληρικοί από την Μητρόπολη Εδέσσης στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω


Σήμερα, πρωί 16ης Φεβρουαρίου 2022, επισκέφτηκαν την Ενορία Βανάτου και μάλιστα τον περίοπτο Ναό της Παναγούλας, δυο εξέχοντες Κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σπυρίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ ήταν φιλοφρόνως μαζί τους. 
    Τους επισκέπτες υποδέχτηκε θερμά ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, παρουσιάζοντας το ιστορικό του Ναού και τις πνευματικές - πολιτιστικές - μορφωτικές δράσεις της Ενορίας. 
    Ευχαρίστησε μάλιστα ευγνωμόνως, μέσω του αγίου Πρωτοσυγκέλλου, τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, ότι πριν από ολίγους μήνες είχε την ευγενική καλωσύνη, να τού αποστείλει απότμημα Λειψάνου τού πρόσφατα ανακηρυχθέντος Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, για ευλογία και αγιασμό των πιστών. Μάλιστα στην Ενορία του Βανάτου ιστορήθηκε, αμέσως μετά, καλαίσθητη κι εκφραστική Εικόνα του νεοφανούς Αγίου (δέηση του ζεύγους Μαρίας Δίου και Σταματίου Ζούλα), ενώπιον της οποίας σήμερα, με την αγαπητική προτροπή του Σεβ. Ζακύνθου, αναπέμφθηκε Δέηση από τον Πρωτοσύγκελλο, Πανοσιολογιώτατο π. Στέφανο.










Δεν υπάρχουν σχόλια: